Ο Γλυκάνισος είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά μπαχαρικά που χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην ιατρική. Πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας Apiaceae, η οποία περιλαμβάνει καρότο, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, κόλιανδρο και κύμινο.
 
Τον γλυκάνισo τον χρησιμοποιούμε στη μαγειρική. Έχει παρόμοια γεύση με το μάραθο, το εστραγκόν και τη γλυκόριζα. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα σε αρωματικές σαλάτες. Το έλαιο γλυκάνισου δίνει γεύση σε αλκοολούχα και μη ποτά. Μια άλλη χρήση του είναι για να γίνονται πιο  εύγευστα  κάποια φάρμακα.
 
Ο γλυκάνισος ευδοκιμεί καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα, ελαφριά, πλούσια, ελαφρώς ξηρά, αργιλώδη εδάφη καλά εκτεθειμένα στον ήλιο. Σπέρνουμε στην αρχή της άνοιξης μηχανικά ή με το χέρι. Για σπορά με το χέρι (πεταχτά) χρειάζεται διπλάσια ποσότητα. Τα φυτά βλαστάνουν 14 ημέρες μετά τη σπορά τους. Αν τα θέλουμε για ξήρανση τα κόβουμε 4 μήνες μετά τη σπορά τους, ενώ αν θέλουμε τους καρπούς αφήνουμε τα φυτά να περάσουν όλο τον κύκλο της ανάπτυξής τους.
 
Σπορά - Γλυκάνισου:
Ημέρες μέχρι τη βλάστηση: 14
Ημέρες μέχρι τη συγκομιδή: 4 μήνες
Εποχή Φύτευσης: Άνοιξη Μάρτιο έως τέλος Απριλίου
Τρόπος Φύτευσης: Απ ευθείας στο έδαφος (Μηχανική ή με το χέρι)
Ύψος φυτού : 50cm
Απόσταση μεταξύ των φυτών : 570γρ/στρέμμα, 75cm ανάμεσα στις γραμμές
Σπόροι ανά γραμμάριο: 200
Κύκλος ζωής:  Ετήσιος