• Τηλέφωνο: (+30) 210 6020863

Shopping Cart My Cart 0 items 0,00 €

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Κρεμμύδι (Allium Cepa L)

 
Το κρεμμύδι ανήκει στην οικογένεια Liliaceae και στο γένος Allium, το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν 300 είδη. Οι απόψεις για την καταγωγή του διίστανται, με ένα μέρος των βοτανολόγων να θεωρούν ως κέντρο καταγωγής του την Περσία και ένα άλλο μέρος την Κεντρική Ασία. Πάντως αναφορές κάνουν λόγο για την ύπαρξη του πριν ο άνθρωπος ανακαλύψει την γραφή.
 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Ραπάνι (Raphanus sativus L.)

 
Το ραπάνι είναι φυτό ψυχρής εποχής και κατατάσσετε στην οικογένεια των Σταυρανθών. Οι απόψεις για την καταγωγή του διίστανται καθώς υπάρχουν αναφορές που θέτουν ως κέντρο καταγωγής του τη λεκάνη της Μεσόγειου και άλλες την Κίνα. Η καλλιέργειά του σήμερα έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Στην χώρα μας είναι αρκετά γνωστό αλλά η καλλιέργειά του σε μεγάλο βαθμό περιορίζεται σε οικιακούς λαχανόκηπους.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Καρότο (Daucus carota var. Sativus)

 
Το καρότο είναι φυτό ψυχρής εποχής με καταγωγή κυρίως από την περιοχή του Αφγανιστάν όπου παρατηρήθηκαν πολλές άγριες μορφές του είδους. Ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδανθών, με το γένος Daucus να είναι το σημαντικότερο και πιο διαδεδομένο της οικογένειας αυτής. Το καρότο είναι φυτό διετές, το οποίο κατά κύριο λόγο καλλιεργείτε ως ετήσιο.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
ΑΡΑΚΑΣ (Pisum sativum L)

Ο αρακάς ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών. Είναι φυτό που αναπτύσσει μια πασσαλώδη κεντρική ρίζα και πολλές δευτερεύουσες. Οι βλαστοί του είναι ποώδεις, κοίλοι εσωτερικά ενώ σχηματίζουν έλικες με τους οποίους το φυτό στηρίζεται πάνω σε υποστηρίγματα επιτρέποντας του να αναρριχηθεί. Είναι αυτογονιμοποιούμενo φυτό και θεωρείται μακράς φωτοπεριόδου. Υπάρχουν ποικιλίες αρακά αναρριχώμενες (περίπου 100-140cm), ημιαναρριχώμενες (70-100cm), και νάνες (40-50 cm).

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Σπανάκι (Spinacia oleracea L.)

Το σπανάκι είναι φυλλώδες λαχανικό και κατατάσσετε στην οικογένεια των Αμαρανθίδων. Είναι μονοετές φυτό, σπάνια διετές, και φτάνει σε ύψος τα 30cm. Tο ριζικό του σύστημα έχει μικρό μήκος ενώ ο βλαστός του είναι κοντός. Καθώς προχωράει η ανάπτυξη του (σχετικά ταχεία αύξηση) πάνω στον βλαστό σχηματίζεται το ανθικό στέλεχος που φέρει τα φύλλα.
 
summer-closed

ΕΤΑΙΡΙΑ

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 40 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Η εταιρία μας ασχολείται με τη σποροπαραγωγή Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας (Σιτάρια Μαλακά & Σκληρά, Κριθάρια, Βίκο) και κηπευτικών (Πιπεριά, Μελιτζάνα, Πεπόνι, Mπάμια κ.α.). Η σποροπαραγωγή γίνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στo N. Τρικάλων και στο Ν. Βοιωτίας.
  • 47ο χλμ. Αττικής οδού, Κορωπί, Αττική, 19400
  • Τηλέφωνο: (+30)210 6020863, 210 6657970
  • Email: info@agrogen.gr, sales@agrogen.gr 
  • Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-17.00
  • Ωράριο: Σάββατο 09.00-14.00
    ©{2018} {Agrogen S.A.}. All Rights Reserved.