• Τηλέφωνο: (+30) 210 6020863

Shopping Cart My Cart 0 items 0,00 €

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Παντζάρι (Beta vulgaris L. subsp. vulgaris)

Το παντζάρι είναι διετές φυτό που καλλιεργείται ως μονοετές για την παραγωγή των γογγυλόριζων του και του φυλλώματος του. Είναι φυτό συγγενικό με το σέσκουλο, το ζαχαρότευτλο και το κτηνοτροφικό τεύτλο και ανήκει πια στην οικογένεια Amaranthaceae. Τα τεύτλα (μαζί και το παντζάρι) κατάγονται από την λεκάνη της Μεσογείου και την Εγγύς Ανατολή.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Αντίδι (Cichorium endivia)

 Το αντίδι είναι ποώδες φυτό της οικογένειας των συνθετωδών (Compositae), όπως και το μαρούλι, το ραδίκι, η αγκινάρα, και ο ηλίανθος. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για τον τόπο καταγωγής του όπως η Αίγυπτος, η Ινδία, η Κίνα κτλ. Καλλιεργείται ως μονοετές αν και στην φύση το συναντάμε και ως διετές. Το αντίδι καλλιεργείται για τα φύλλα του τα οποία σχηματίζουν πυκνές ροζέτες

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

ΜΠΡΟΚΟΛΟ (Brassica oloracea L. convar. Italica)

Το μπρόκολο είναι συγγενικό είδος με το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λοιπά σταυρανθή. Όπως και το κουνουπίδι, το μπρόκολο κατάγεται από τη λεκάνη της Μεσογείου. Η καλλιέργεια του μοιάζει σε πολλά σημεία με αυτή του κουνουπιδιού, αλλά διαφέρουν κατ αρχήν όσον αφορά την ευαισθησία τους στις διάφορες καιρικές συνθήκες. Τα φύλλα των κεφαλών δεν χρειάζονται δέσιμο όπως στο κουνουπίδι, διότι δεν κινδυνεύουν από τις ακτίνες του ήλιου.
 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ - Brassica oleracea L. convar. botrytis (L.)

Ο τόπος καταγωγής του φυτού αυτού εντοπίζεται στην λεκάνη της μεσογείου. Το κουνουπίδι ήταν γνωστό στους Αρχαίους Έλληνες αλλά και στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του κουνουπιδιού ήταν γνωστές από πολύ παλιά. Ακόμα και σήμερα, θεωρείται υπερτροφή, διότι περιέχει ουσίες με αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, όπως το μπρόκολο το λάχανο το ραπανάκι, η ρέβα κ.τ.λ. Το κουνουπίδι είναι ένα φυτό που συμπληρώνει τον βιολογικό του κύκλο σε δυο έτη. Καλλιεργείται σαν μονοετές, αφού το εδώδιμο μέρος του είναι η υπανάπτυκτη ή ανώριμη ανθοκεφαλή του.
 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Νωπό Φασόλι - Phaseolus vulgaris

Η φασολιά είναι φυτό θερμής εποχής, ετήσιο το οποίο ανήκει στην οικογένεια των ψυχανθών και κατάγεται από την κεντρική Αμερική. Καλλιεργείται για τους πράσινους λοβούς του (νωπά φασόλια, φασολάκια) ή και για τους ξηρούς σπόρους του (ξηρά φασόλια). Οι ποικιλίες που προορίζονται για νωπή κατανάλωση έχουν λοβούς με λεπτότερα τοιχώματα. Η ανάπτυξη τους μπορεί να είναι αναρριχώμενη, ημιαναρριχώμενη, ή και θαμνώδης (νάνα, καθιστά). Τα αναρριχώμενα φασόλια χρειάζονται υποστύλωση, τα μεσογονάτια τους διαστήματα είναι μεγάλα και η άνθηση τους (άρα και η συγκομιδή τους) πραγματοποιείται σταδιακά.

ΕΤΑΙΡΙΑ

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 40 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Η εταιρία μας ασχολείται με τη σποροπαραγωγή Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας (Σιτάρια Μαλακά & Σκληρά, Κριθάρια, Βίκο) και κηπευτικών (Πιπεριά, Μελιτζάνα, Πεπόνι, Mπάμια κ.α.). Η σποροπαραγωγή γίνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στo N. Τρικάλων και στο Ν. Βοιωτίας.
  • 47ο χλμ. Αττικής οδού, Κορωπί, Αττική, 19400
  • Τηλέφωνο: (+30)210 6020863, 210 6657970
  • Email: info@agrogen.gr, sales@agrogen.gr 
  • Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-17.00
  • Ωράριο: Σάββατο 09.00-14.00
    ©{2018} {Agrogen S.A.}. All Rights Reserved.