• Τηλέφωνο: (+30) 210 6020863

Shopping Cart My Cart 0 items 0,00 €

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

ΓΚΑΖΟΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ (ΑΓΡΙΑΔΑ) ΒΕΡΜΟΥΔΑ BLACKJACK συσκευασία 1kg

Αγριάδα Βερμούδα Ουγκάντα BLACKJACK
23,00 €
Σπόροι γκαζόν Αγριάδα Βερμούδα Ουγκάντα
Σπόρος ΓΚΑΖΟΝ ΑΓΡΙΑΔΑ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΒΕΡΜΟΥΔΑ  BLACKJACK - CYNODON DACTYLON (επενδεδυμένος σπόρος) συσκευασία 1kg. Επικαλυμμένος σπόρος (pellets) 30-35g/m2
 
Κατάλληλο για κατασκευή χλοοταπήτων. Έχει έρπουσα ανάπτυξη και γεμίζει τα κενά. Δημιουργεί πάρα πολύ συμπαγείς τάπητες. Έχει άριστη συμπεριφορά στο πάτημα και στις ταλαιπωρίες. Αντιδρά άμεσα στις αζωτούχες λιπάνσεις. Κιτρινίζει το χειμώνα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους εδαφών για παραθαλάσσια και σχετικά σκιερά εδάφη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μίγμα 10-15% με festuca προκειμένου να κλείσει γρήγορα ο τάπητας, της οποίας όμως επικρατεί μετά το δεύτερο χρόνο.
Η συσκευασία του ενός κιλού είναι κατάλληλη για 35 έως 40 τετραγωνικά.
 
Η σπορά της αγριάδας γίνεται από άνοιξη έως φθινόπωρο και χρειάζεται να έχουν μεσολαβήσει αρκετές ζεστές ημέρες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο σπόρος κινδυνεύει να πέσει σε λήθαργο. Καλό είναι να ανακατέψουμε το ένα κιλό σπόρου με ένα κιλό ποταμίσια άμμο, καθώς έτσι θα βοηθήσουμε το σπόρο να πέσει πιο ομοιόμορφα και θα εξασφαλίσουμε ότι θα μείνει ο σπόρος στο έδαφος και δεν θα απομακρυνθεί από τον αέρα, μυρμήγκια κτλ. Ανακατεύουμε το σπόρο με την ποταμίσια άμμο σε έναν κουβά με το χέρι και όχι με κάποιο μηχάνημα. Στη συνέχεια, απλά αφήνουμε το σπόρο ομοιόμορφα σε όλη την έκταση και από πολύ κοντά στο έδαφος. Δεν σκάβουμε και δεν ανακατεύουμε. Μετά αφήνουμε πάνω από το σπόρο προσεκτικά μια πολύ λεπτή στρώση χώματος έτσι ώστε απλώς να μην φαίνεται οπτικά το μείγμα σπόρου με άμμο. Εδώ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς αν ρίξουμε αρκετό χώμα από πάνω, η αγριάδα μας δεν θα καταφέρει να διαπεράσει το παχύ στρώμα χώματος και δεν θα φυτρώσει. Χρειαζεται απλώς μια λεπτή στρώση χώματος πάνω από το σπόρο. Στη συνέχεια με έναν κύλινδρο ή με ένα βαρέλι πατάμε και ισιώνουμε την έκταση που έχουμε σπείρει. Κατόπιν ποτίζουμε με υδρονέφωση και συνεχίζουμε το πότισμα πρωί και βράδυ για τις επόμενες 14 ημέρες. Καλό είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα πατήσει κάποιος μέσα στην έκταση που έχουμε σπείρει για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Τέλος, αν χρειάζεται, λαμβάνουμε έξτρα μέριμνα για τα μυρμήγκια.
 

Τεχνική σποράς

 • Απομακρύνουμε χόρτα και ζιζάνια και αφαιρούμε τις μεγάλες πέτρες.
 • Δημιουργούμε αφράτο χώμα με ένα καλό φρεζάρισμα.
 • Εγκαθιστούμε σύστημα με αυτόματο πότισμα για το γκαζόν (συνήθως μπέκ)
 • Ισοπεδώνουμε το χώμα με τσουγκράνα δίνοντας μία ελαφριά κλίση στο έδαφος
 • Ανακατεύουμε ένα κιλό σπόρου με ένα κιλό ποταμίσια άμμο.
 • Διανέμουμε τον σπόρο στο έδαφος.
 • Με ένα κύλινδρο ή ένα βαρέλι, συμπιέζουμε ελαφρά το χώμα

Κικόυγιου (Pennisetum Gladestinum) : 25-30g / m2 (επικαλυμμένος σπόρος)

 

Αγριάδα-Ουγκάντα (Cynodon Dactylon) :20-25 g / m2 (επικαλυμμένος σπόρος) 

 

Διχόνδρα Τριφύλλι (Dichondra Repens) : 25-30 g / m2 (επικαλυμμένος σπόρος)

ΕΤΑΙΡΙΑ

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 40 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Η εταιρία μας ασχολείται με τη σποροπαραγωγή Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας (Σιτάρια Μαλακά & Σκληρά, Κριθάρια, Βίκο) και κηπευτικών (Πιπεριά, Μελιτζάνα, Πεπόνι, Mπάμια κ.α.). Η σποροπαραγωγή γίνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στo N. Τρικάλων και στο Ν. Βοιωτίας.
 • 47ο χλμ. Αττικής οδού, Κορωπί, Αττική, 19400
 • Τηλέφωνο: (+30)210 6020863, 210 6657970
 • Email: info@agrogen.gr, sales@agrogen.gr 
 • Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-17.00
 • Ωράριο: Σάββατο 09.00-14.00
  ©{2018} {Agrogen S.A.}. All Rights Reserved.