ΣΕΣΚΟΥΛΟ (Beta vulgaris var. vulgaris)

Το σέσκουλο είναι μια ποικιλία παντζαριού, είναι διετές πόα και ανήκει στην οικογένεια των Χεινοποδιοειδών (Chenopodiaceae). Το καλλιεργούμε για τα φύλλα του τα οποία τρώγονται μαγειρεμένα ή σε σαλάτες. Περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες. Επειδή όμως έχει υψηλά επίπεδα οξαλικού οξέος  δεν πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα από όσους έχουν προβλήματα με τα νεφρά.

Η καλλιέργεια μπορεί να γίνει είτε από σπόρους είτε από φυντάνια. Τα σέσκουλα προτιμούν ανοικτές και ηλιόλουστες θέσεις και εδάφη γόνιμα, υγρά αλλά με καλή αποστράγγιση.

Σπορά Σέσκουλου:

  • 75-100 σπόροι ανά γραμμάριο
  • 2500-3000 γραμμάρια σπόρου ανά στρέμμα
  • 30-45 εκ. μεταξύ των γραμμών & 7-15 εκ. μεταξύ των φυτών
  • Βάθος σποράς 2,5-3 εκ.
  • Συγκομιδή 70-80 ημέρες από τη μεταφύτευση
  • Μέση απόδοση 2500-3000 κιλά ανά στρέμμα

Σπόροι Σέσκουλου από την εταιρία Agrogen:

Agrogen Social Media


Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ