ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ κάδος 50g

Σπόροι τριγωνέλλας
Array
Price
6,00 €
Description

Σπόρος ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑΣ (Trigonella foenum graecum) κάδος 50g (3.750 σπόροι)

ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ (Trigonella foenum-graecum)

Η τριγωνέλλα είναι ετήσιο βότανο που φτάνει σε ύψος τα 60 cm. Ενώ τα άνθη του είναι λευκά και φέρουν μπλε στίγματα. Για τη σπορά του επιλέγουμε μια τοποθεσία με μεγάλη ηλιοφάνεια. Το έδαφος πρέπει να είναι πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο, με PH 6,5-7 και να παραμένει ζεστό και στεγνό. Τα κρύα και υγρά εδάφη θα κάνουν τους σπόρους της τριγωνέλλας να σαπίσουν. Όπως τα ψυχανθή, έτσι και η τριγωνέλλα εμπλουτίζει το έδαφος με άζωτο, κάνοντας το χρήσιμο για καλλιέργειες. Μπορούμε να σπείρουμε σε εσωτερικούς χώρους στα μέσα της άνοιξης ή σε εξωτερικούς στα τέλη της. Η θερμοκρασία του εδάφους για εξωτερική σπορά πρέπει να είναι περίπου 15-20ο C. Συγκομίζουμε με την ωρίμανση, φροντίζουμε να συγκομίσουμε πριν το θρυμματισμό τους. Αποθηκεύουμε τους σπόρους σε αεροστεγές δοχείο. Η τριγωνέλλα είναι κατάλληλη και για φύτρα για ανθρώπινη κατανάλωση.

 

Σπορά – Τριγωνέλλα:

Ημέρες μέχρι τη βλάστηση: 2
Εποχή Φύτευσης: άνοιξη ή φθινόπωρο
Τρόπος Φύτευσης: απευθείας ή μεταφύτευση
Ύψος φυτού: 50 cm
Ποσότητα σποράς : 2kg/στρέμμα ( σπορά με το χέρι) – 250g/στρέμμα (με σπαρτική μηχανή -σπορά σε γραμμές που απέχουν 20-30 cm)
Σπόροι ανά γραμμάριο: 75
Κύκλος ζωής: ετήσιος
Μέση Απόδοση : 60 kg/στρέμμα (καρπός)

 


 

Agrogen Social Media


Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ