ΘΥΜΑΡΙ φάκελος 10g

Σπόροι θυμαριού
Array
Price
6,50 €
Description

Σπόρος ΘΥΜΑΡΙ (Thymus vulgaris) φάκελος 10g (50.000 σπόροι)

ΘΥΜΑΡΙ (Thymus vulgaris)

Τα φυτά του γένους Thymus είναι αειθαλείς ξυλώδεις πολυετείς θάμνοι ή υπο-θάμνοι με μικρά αρωματικά φύλλα και μοβ, ροζ ή άσπρα άνθη στο τέλος της άνοιξης ή του καλοκαιριού.

Το Θυμάρι έχει μικρά βελονοειδή αειθαλή φύλλα σε ξυλώδη βλαστό. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, στην ανθοκομία, αλλά και ως αφέψημα ενάντια στον πονόλαιμο, καθώς περιέχει θυμόλη. Η θυμόλη είναι συστατικό που χρησιμοποιείται στη Φαρμακευτική βιομηχανία αλλά και στη μελισσοκομία για την καταπολέμηση της Βαρρόας των μελισσών.

Το θυμάρι περιέχει αιθέριο έλαιο, το θυμέλαιο, που είναι εξαιρετικά ισχυρό αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό. Επίσης, διεγείρει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σπορά - Καλλιέργεια θυμαριού:

Ημέρες μέχρι τη βλάστηση: 14-21

Ημέρες μέχρι τη συγκομιδή: 90-95

Εποχή φύτευσης: Σε σπορείο τον Αύγουστο και μεταφύτευση τον Οκτώβριο – Νοέμβριο (όταν τα φυτά έχουν ύψος 10 – 20 cm) ή στην ύπαιθρο την άνοιξη

Τρόπος Φύτευσης: Απ ευθείας στο έδαφος ή Μεταφύτευση

Ύψος φυτού (cm): 15-30

Απόσταση μεταξύ των φυτών (cm): 15-20

Σπόροι ανά γραμμάριο: 3400-4800

Agrogen Social Media


Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ