ΑΝΘΡΙΣΚΟΣ (ΜΥΡΩΝΙ) κάδος 100g

Σπόροι Ανθρίσκου (Μυρώνι)
Array
Price
5,00 €
Description

Σπόρος ΑΝΘΡΙΣΚΟΣ (ΜΥΡΩΝΙ) κάδος 100g (40.000 σπόροι)

ΑΝΘΡΙΣΚΟΣ -ΜΥΡΩΝΙ (Anthriscus cerefolium)

Ο ανθρίσκος είναι αρωματικό φυτό και είναι στενά συνδεδεμένος με τον μαϊντανό. Αναπτύσσεται σε ύψος 50cm. Έχει επίπεδα δαντελωτά φύλλα, τα οποία έχουν ένα άρωμα όμοιο με αυτό του γλυκάνισου. Χρώμα ανοιχτό πράσινο που σταδιακά γίνεται κόκκινο καφέ όπως το φυτό ωριμάζει. Ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού.

Ο ανθρίσκος (μυρώνι ή μυρώνια) χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μαγειρική (ιδιαίτερα στη Γαλλική κουζίνα), στη βιομηχανία τροφίμων (ως συστατικό σε σος και σάλτσες), αλλά και στη βιομηχανία καλλυντικών.

Το φυτό είχε διάφορες παραδοσιακές χρήσεις. Υποστηρίχθηκε ότι είναι χρήσιμο ως ενίσχυση του πεπτικού συστήματος και για τη μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος. Πέρα από τις πεπτικές του ιδιότητες, χρησιμοποιείται και ως ήπιο τονωτικό. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υδατικά εκχυλίσματα ανθρίσκου εμφανίζουν αντιοξειδωτικές δράσεις.

Το φυτό αυτό είναι εύκολα να καλλιεργηθεί από σπόρους που φυτεύονται την άνοιξη ή αργά το καλοκαίρι. Τα φυτά αντιστέκονται στη μεταφύτευση, συνεπώς οι σπόροι πρέπει να σπαρθούν κατ ευθείαν στον κήπο. Επιλέξτε ένα υγρό, σκιερό σημείο και φροντίστε έτσι ώστε να ποτίζονται καλά. Τα φυτά δεν έχουν αντοχή σε υψηλές θερινές θερμοκρασίες. Ο ανθρίσκος προσαρμόζεται εύκολα σε ζαρντινιέρες.

Σπορά - Καλλιέργεια Ανθρίσκου:

Ημέρες μέχρι τη βλάστηση: 10-14

Ημέρες μέχρι τη συγκομιδή: 60

Εποχή Φύτευσης: Άνοιξη- Φθινόπωρο

Τρόπος Φύτευσης: Απ ευθείας στο έδαφος

Ύψος φυτού (cm): 26-60

Απόσταση μεταξύ των φυτών (cm): 15

Σπόροι ανά γραμμάριο: 400-450

Agrogen Social Media


Agrogen S.A.

Η εταιρία AGROGEN δραστηριοποιείται στο χώρο του σπόρου εδώ και 30 χρόνια. Mε την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, κατατάσσεται ως η κορυφαία εταιρεία που προσφέρει ποιοτικούς σπόρους στην Ελληνική αγορά. Στη γκάμα των προϊόντων της ανήκουν σπόροι κηπευτικών, σπόροι αρωματικών και κτηνοτροφικών φυτών, σπόροι γκαζόν, πατατόσπορος, κοκκάρι, απωθητικά ζώων, καθώς και υψηλής ποιότητας λιπάσματα και φυτοχώματα. Στηρίζει και προμηθεύει με τα προϊόντα της τα καλύτερα γεωπονικά καταστήματα και φυτώρια της χώρας μας. Παράλληλα, σποροπαράγει με μεράκι ελληνικές ποικιλίες κηπευτικών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση του γενετικού υλικού στη χώρα μας. Με σεβασμό στον καλλιεργητή και στο περιβάλλον, δεν διαθέτει γενετικά τροποποιημένους σπόρους, αλλά μόνο πιστοποιημένους και ελεγμένους σπόρους.

Η AGROGEN στο YOUTUBE

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

sample+30 210 6020863
+30 210 6658822

sampleinfo@agrogen.gr
sales@agrogen.gr

 

        47ο χλμ. Αττικής Οδού
19400, Τ.Θ. 394 Κορωπί, Αττική

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ